Sposób przygotowania:
Zupa dla leniwych.
Czasem zdarzy się tak, że zabraknie mi warzyw a muszę szybko coś ugotować. Sięgam wtedy po mrożoną marchewkę z groszkiem. Przygotowanie zupy jest znacznie prostsze, bo nie trzeba obierać tylu warzyw. Udko wkładamy do garnka, zalewamy wodą. Kiedy zbierzemy szumowiny a woda zacznie już wrzeć, dodajemy kostkę rosołową, ziele angielskie oraz liść laurowy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dokładnie wypłukane dodajemy do garnka. Kiedy będą już prawie miękkie wrzucamy marchewkę z groszkiem. Doprawiamy zupę solą i pieprzem. Na koniec zagęszczamy mąka i zaprawiamy śmietaną. Natkę pietruszki drobno szatkujemy i dodajemy do zupy. Udko możemy obrać i wrzucić mięso do garnka lub bezpośrednio do talerzy.