Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa krem z dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Zupa krem z dyni z gałką muszkatołową, kminkiem i szczyptą imbiru jest rewelacyjna. Polecam na jesienne i zimowe dni.

Zupa krem z dyni Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zupa krem z dyni

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z dyni
Cebulę i czosnek zeszklić na rozgrzanej oliwie. Obraną marchewkę, ziemniaki i dynię bez nasion pokroić w kostkę. Wsypać do cebuli z czosnkiem, wlać wywar z kurczaka i gotować do miękkości.

Do miękkich warzyw dodać szczyptę mielonego kminku. gałki muszkatołowej, starty na tarce kawałeczek imbiru i topiony ser.

Wszystko razem dokładnie zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem, podgrzać, podawać.
Zupa krem z dyni
Posiekany czosnek i cebulę lekko podsmażyć.
Zupa krem z dyni
Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę.
Zupa krem z dyni
Wsypać do garnka z cebulą, wlać rosół z kurczaka.
Zupa krem z dyni
Do ugotowanych warzyw dodać przyprawy i serek topiony.
Zupa krem z dyni
Zmiksowaną zupę doprawić do smaku.

Tagi:

dynia