WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 804]

Zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo aromatyczna, pełna smaku zupa pieczarkowa na kurczaku, z tartymi warzywami i smażonymi na maśle pieczarkami.

Zupa pieczarkowa

Składniki:

Zupa pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa

Kurczak

Zupa pieczarkowa
Kurczaka gotujemy z dodatkami i przyprawami.

Kurczaka dzielimy na kawałki i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą i zagotowujemy.

Zdejmujemy szumy i dodajemy suszone grzyby, cebulę, ziele angielskie i listek laurowy.

Pieczarki

Zupa pieczarkowa
Pieczarki oczyszczamy i podsmażamy na patelni na maśle.

Pieczarki dokładnie oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Podsmażamy na maśle doprawione solą i pieprzem.

Dodajemy do garnka razem z obranymi i startymi na tarce marchewką i pietruszką oraz drobno pokrojonymi ziemniakami.

Gotowanie

Zupa pieczarkowa
Zupę doprawiamy i dodajemy śmietanę i koperek.

Zupę doprawiamy i gotujemy, pod koniec zabielając słodką śmietaną i dodając posiekany koperek.