eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa Eli z ciemnej fasoli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Sycąca zupa na dobra na zimowe dni.

Zupa Eli z ciemnej fasoli

Składniki:

Zupa Eli z ciemnej fasoli

 

Sposób przygotowania:

Zupa Eli z ciemnej fasoli
Fasolę namoczyć na noc.Odcedzić,przepłukać wodą.Do garnka z zimną wodą włożyć boczek,fasolę,ziele angielskie,liście laurowe,dodać kucharka i gotować.Miękki boczek wyjąć,przestudzić i pokroić w kostkę.Obrane ziemniaki pokroić w kostkę.Jarzynki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Do prawie miękkiej fasoli dodać jarzynki,ziemniaki i gotować do miękkości.Z margaryny i mąki zrobić białą zasmażkę,dodać do zupy i pogotować.Dodać pokrojony boczek.Doprawić solą,maggi i majerankiem.Smacznego!

Tagi:

fasola