iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa z kalarepy z jakiem i parówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa z kalarepy z jakiem i parówką

Zupa z kalarepy z jakiem i parówką

Składniki:

Zupa z kalarepy z jakiem i parówką

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kalarepy z jakiem i parówką
Ziemniaki i kalarepki obieramy i kroimy w kosteczkę. Na patelni na masełku podsmażamy warzywa. Zalewamy 1 litrem bulionu rozrobionego w wodzie. zagotowujemy. Gotujemy do miękkości warzyw. Odrobinę miksujemy blenderem ale nie na krem. Kilka obrotów spowoduje zagęszczenie zupki. Jajka gotujemy na twardo , studzimy obieramy i siekamy. Parówki dobrej jakości kroimy w plasterki. Zupkę doprawiamy solą i pieprzem do smaku zaciągamy śmietaną. Podajemy z pokrojonym jajkiem , parówka i ozdabiamy posiekanym szczypiorem.