eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa fasolkowa Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna zupka z fasolki szparagowej.

Zupa fasolkowa Eli

Składniki:

Zupa fasolkowa Eli

 

  • 40 dkg fasolki szparagowej
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 marchewka
  • 1 mała pietruszka
  • 1/4 średniego selera
  • 6 ziemniaków
  • 2 kostki mięsne
  • kucharek
  • maggi
  • 250 ml śmietany kremówki 30%
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • sól
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa fasolkowa Eli
Umytą fasolkę obrać i pokroić na kawałki.Umyte i obrane jarzyny i ziemniaki pokroić w kostkę.Do garnka wlać 3 litry wody,dodać kostki mięsne,fasolę i chwilę pogotować.Dodać jarzynki i ziemniaki i gotować do miękkości.Kukurydzę i groszek odcedzić i przepłukać wodą.Do zupy dodać kukurydzę.groszek i jeszcze chwilę gotować.Mąkę wsypać do śmietany,dodać odrobinę soli,dokładnie wymieszać,wlać do zupy i jeszcze chwilę pogotować.Koperek i natkę pietruszki posiekać.Zupę rozlać do talerzy i posypać koprkiem i natką.Smacznego!