Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Zupa fasolowa -słoikowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna zupa fasolowa z marchewki i fasolki ze słoika

Zupa fasolowa -słoikowa

Składniki:

Zupa fasolowa -słoikowa

 

  • 4 porcje żeberek
  • 1 słoik pasteryzowanej marchewki
  • 1 słoik pasteryzowanej fasolki szparagowej
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 1 mały kubek śmietanki gęstej 12%
  • sól,pieprz
  • posiekana zielenina :natka pietruszki,koperek

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa -słoikowa
Żeberka umyć i włożyć do garnka .Wlać ok. 2 litry wody,wstawić na ogień i zagotować .Posolić 1 płaską łyżką soli i gotować, aż mięso będzie miękkie.Fasolę i marchew włożyć do garnka razem z zalewą.Dodać obrane, pokrojone ziemniaki w kosteczkę i gotować do miękkości.Do zupy dodać śmietankę ( wcześniej ją zahartować kilkoma łyżkami gorącej zupy) i posiekaną zieleninę .

Tagi:

fasola