Sposób przygotowania:
Zupa fasolowa z makaronem
Poprzedniego dnia fasolę opłukać i namoczyć w wodzie.
Kości umyć, rozdrobnić, zalać zimną wodą i wygotować, wywar przecedzić.
Fasolę ugotować w tej samej wodzie w której się moczyła.
Warzywa umyć, obrać, opłukać i rozdrobnić, zalać wywarem z kości i ugotować.
Makaron ugotować we wrzącej wodzie,odcedzić.
Gdy warzywa są miękkie, dodać fasolę razem z wywarem.
Boczek pokroić w kostkę i usmażyć, pod koniec dodać drobno pokrojoną cebule i usmażyć, dodać mąkę i przygotować zasmażkę, rozprowadzić zimną wodą. Do zupy dodać zasmażkę, makaron, ,majeranek doprawić do smaku solą.
Kości umyć, rozdrobnić, zalać zimną wodą i wygotować, wywar przecedzić.
Fasolę ugotować w tej samej wodzie w której się moczyła.
Warzywa umyć, obrać, opłukać i rozdrobnić, zalać wywarem z kości i ugotować.
Makaron ugotować we wrzącej wodzie,odcedzić.
Gdy warzywa są miękkie, dodać fasolę razem z wywarem.
Boczek pokroić w kostkę i usmażyć, pod koniec dodać drobno pokrojoną cebule i usmażyć, dodać mąkę i przygotować zasmażkę, rozprowadzić zimną wodą. Do zupy dodać zasmażkę, makaron, ,majeranek doprawić do smaku solą.