Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa fasolowa z papryką i parówkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taką zupę należy podawać z pieczywem

Zupa fasolowa z papryką i parówkami

Składniki:

Zupa fasolowa z papryką i parówkami

 

  • 1 szt fasola biała z puszki,
  • 1 szt cebula,
  • 2 szt papryka kolorowa,
  • 4 szt parówki cienkie,
  • 3 szt kostki rosołowe,
  • 10 dag boczek wędzony,
  • 1 łyżka koncentrat pomidorowy,
  • 2 łyżki olej,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku przyprawa do zup

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa z papryką i parówkami
Pokrojony w kostkę boczek zrumienić na oleju, dodać posiekaną cebule, zeszklić. Następnie wsypać pokrojoną paprykę i parówkę. Smażyć około 5 minut. Z 5 szklanek wody i kostek rosołowych ugotować bulion, dodać koncentrat pomidorowy, fasolę, usmażoną paprykę z parówkami, przyprawić do smaku. Wszystko gotować około 15 minut.