Sposób przygotowania:
Zupa fasolowa z przecierem pomidorowym
Fasolkę na noc zamoczyć w wodzie.
Następnego dnia fasolkę wyjąć, włożyć do gotującego się wywaru mięsnego, gotować do miękkości.
Na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła zeszklić posiekaną cebulę, czosnek, dodając koncentrat pomidorowy i pokrojoną kiełbasę, wszystko przesmażyć, dodać do zupy.
Zupę zagęścić - mąkę dokładnie wymieszać z wodą, połączyć z zupą zagotować.
Doprawić do smaku pieprzem,solą , przyprawą do fasoli, wymieszać , chwile pogotować .
Gotową zupę można zabielić śmietaną.
Następnego dnia fasolkę wyjąć, włożyć do gotującego się wywaru mięsnego, gotować do miękkości.
Na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła zeszklić posiekaną cebulę, czosnek, dodając koncentrat pomidorowy i pokrojoną kiełbasę, wszystko przesmażyć, dodać do zupy.
Zupę zagęścić - mąkę dokładnie wymieszać z wodą, połączyć z zupą zagotować.
Doprawić do smaku pieprzem,solą , przyprawą do fasoli, wymieszać , chwile pogotować .
Gotową zupę można zabielić śmietaną.
gusia1000