Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa fasolowa z warzywami na żeberkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa z fasoli jest smaczna i sycąca, w sam raz na zimowe dni.

Zupa fasolowa z warzywami na żeberkach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa fasolowa z warzywami na żeberkach

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa z warzywami na żeberkach
Suchą fasolę zamoczyć w wodzie poprzedniego dnia. Następnego dnia wymienić wodę na świeżą, dodać umyte żeberka, liść laurowy i gotować. Po upływie pół godziny do fasoli dodać obraną i pokrojoną marchewkę z pietruszką i sól cebulową. Gotować do miękkości. Miękkie mięso wyjąć z wywaru, obrać od kości i mięso z powrotem włożyć do zupy. Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pierzem.
Zupa fasolowa z warzywami na żeberkach
Do wcześniej zamoczonej fasoli dodać żeberka
Zupa fasolowa z warzywami na żeberkach
Do pół miękkiej fasoli dodać pokrojone warzywa