Sposób przygotowania:
Zupa grochowa z pulpetami
Ziemniaki obieramy, kroimy i płuczemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy obraną i pokrojoną marchew i opłukaną zieleninę. Do gotującej się zupy dodajemy groch i solimy.
Do mięsa dodajemy bułkę tartą, drobno pokrojoną cebulę i wbijamy jajko. Doprawiamy do smaku.
Z masy formujemy małe kuleczki, obtaczamy w mące i wrzucamy do wolno gotującej się zupy.
Dodajemy majeranek, doprawiamy do smaku, gotujemy 10 -15 minut.
Do mięsa dodajemy bułkę tartą, drobno pokrojoną cebulę i wbijamy jajko. Doprawiamy do smaku.
Z masy formujemy małe kuleczki, obtaczamy w mące i wrzucamy do wolno gotującej się zupy.
Dodajemy majeranek, doprawiamy do smaku, gotujemy 10 -15 minut.