Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kości wieprzowe lub inne obgotować i opłukać. Zalać ponownie wodą i włożyć ziemniaki, jarzyny, liść laurowy i ziele angielskie.
Gotować na małym gazie do miękkości i posolić. Grzyby pinki leśne ugotować osobno, odlać wodę i pokroić drobno. Poddusić z cebulką na patelni, przyprawić solą ziołową.
Gdy ziemniaki są już miękkie dołożyć przysmażone grzyby, zagotować i zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką.
Gotować na małym gazie do miękkości i posolić. Grzyby pinki leśne ugotować osobno, odlać wodę i pokroić drobno. Poddusić z cebulką na patelni, przyprawić solą ziołową.
Gdy ziemniaki są już miękkie dołożyć przysmażone grzyby, zagotować i zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką.