Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Zupa grzybowa cioci Jadzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa grzybowa którą zawsze lubiałam jeść będąc u cioci :)

Zupa grzybowa cioci Jadzi

Składniki:

Zupa grzybowa cioci Jadzi

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa cioci Jadzi
Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i oczyszczone, pokrojone grzyby włóż do garnka, zalej zimnym wywarem. Dodaj sól, pieprz i kminek. Gotuj 10minut.
Na rozgrzanym maśle i oleju zeszklij cebulę, posyp mąką i zrób zasmaszkę.
Zasmaszkę rozprowadź mlekiem i wlej do wywaru ciągle mieszając. Na małym ogniu gotuj 10minut.
Jajka rozbij, roztrzep i dodaj do zupy, posyp pietruszką.