Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Zupa grzybowa na boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne , szybkie i zdrowe.. :) Czego chcieć więcej od postnej zupy :)

Zupa grzybowa na boczku

Składniki:

Zupa grzybowa na boczku

 

  • Boczek - 10-15dkg
  • 2 łyżki śmietana,
  • 1 sztuka ziemniak,
  • 1 garść makaron świderki,
  • 1 sztuka marchew,
  • 1 sztuka pietruszka,
  • do smaku koperek suszony Prymat,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku Kucharek - uniwersalna,
  • 1 garść lub pieczarki grzyby leśne

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa na boczku
Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy do niej suszone grzybki lub mrożone. Następnie kroimy boczek i przysmażamy na patelni i dodajemy do garnka.
Podsypujemy kucharkiem i dodajemy do smaku pieprz,koperek.
Następnie obieramy marchew,pietruszkę,ziemniaka, kroimy w kosteczkę i dodajemy do zupy.
Gotujemy około 10min i dodajemy makaron.
Gdy makaron będzie już prawie miękki dodajemy śmietanę , mieszamy i gotowe.
Smacznego!