anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Zupa grzybowa po wiejsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo smaczna i sycąca zupa,polecam

Zupa grzybowa po wiejsku

Składniki:

Zupa grzybowa po wiejsku

 

  • 1/2 kg chudego szpondru wołowego
  • 6 ziemniaków
  • włoszczyzna bez kapusty(por,seler,marchew,pietruszka)
  • 2 łyżki przyprawy
  • jarzynka
  • 35 dkg pokrojonych grzybów(maślaki,podgrzybki,kurki) mogą być mrożone
  • 4 łyżki suchego ryżu
  • 2-2,5 litra wody
  • śmietana kwaśna 18% do zup

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa po wiejsku
Mięso wymoczyć,umyć,zalać wodą,zagotować ,zszumować. Pora pokroić w talarki,resztę włoszczyzny zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach,dodać jarzynkę ,listek laurowy i ryż,gotować aż mięso będzie prawie miękkie,wyjąć na talerzyk. Do wywaru dodać pokrojone grzyby i pokrojone w kostkę ziemniaki,gotować aż ziemniaki będą miękkie. Śmietanę dobrze wymieszać,dodać trochę gorącej zupy,jeszcze raz wymieszać i wlać do zupy.(nie gotować) Mięso obrać od kości,drobno pokroić ,włożyć do zupy i dokładnie wymieszać. Smacznego.