malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Zupa grzybowa śmietanowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo lubię grzyby, zbierać oraz gotować z nich smaczne potrawy. Taka zupa jest bardzo kremowa i smaczna.

Zupa grzybowa śmietanowa

Składniki:

Zupa grzybowa śmietanowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa śmietanowa
Grzyby moczymy 2 godziny w zimnym wywarze, następnie solimy i gotujemy do miękkości, wyjmujemy grzyby i kroimy w paseczki, podsmażamy na maśle razem z drobno pokrojoną cebulką, dodajemy do wywaru grzybowego, zaprawiamy mąką, śmietaną i pieprzymy, chwilę gotujemy. Możemy podawać z makaronem łazankami lub z grzankami.