Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa z cebulką i warzywami
Grzyby zalewamy wodą i odstawiamy do namoknięcia. Porcję rosołową zalewamy zimną wodą. Solimy i stawiamy na małym ogniu. Po kilkunastu minutach, gdy się zagotuje zbieramy pianę. Dodajemy obrane warzywa (bez ziemniaków). Gotujemy pod przykryciem do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Warzywa wraz z porcją rosołową wyjmujemy i odkładamy na bok. Warzyw kroimy, dodamy je pod koniec gotowania do zupy. Zupę przyprawiamy zielem angielskim, liście laurowym oraz pieprzem kolorowym. Cebule kroimy w kosteczkę. Na maśle smażymy ją rumieniąc. Następnie dodajemy namoczone i pokrojone grzyby suszone (wodę po grzybkach wlewamy do gotującego wywaru). Całość smażymy kilka dobrych minut. Zawartość patelni dodajemy do gotującego się wywaru. Dodajemy jeszcze pokrojone ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Na koniec wrzucamy pokrojone warzywa i zabielamy zahartowaną w odrobinie zupy śmietaną. Smacznego.