Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa z kaszą
Grzyby umyć w ciepłej wodzie, zalać zimną wodą, dodać obraną i opłukaną cebule i gotować.
Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić, zalać wrzącą wodą i ugotować.
Ugotowane grzyby wraz z cebulą posiekać i razem z wywarem dodać do warzyw.
Śmietanę rozmieszać z mąką, a następnie z niewielką ilością wody, dodać do zupy, posolić i zagotować.
Zagotować wodę z sola i margaryną, biorąc dwa razy większą objętość wody aniżeli kaszy.
Do gotującej się wody wrzucić kaszę, zamieszać, wstawić do piekarnika i zapiec do miękkości.
Kaszę porcjować na talerze i zalewać zupą.
Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić, zalać wrzącą wodą i ugotować.
Ugotowane grzyby wraz z cebulą posiekać i razem z wywarem dodać do warzyw.
Śmietanę rozmieszać z mąką, a następnie z niewielką ilością wody, dodać do zupy, posolić i zagotować.
Zagotować wodę z sola i margaryną, biorąc dwa razy większą objętość wody aniżeli kaszy.
Do gotującej się wody wrzucić kaszę, zamieszać, wstawić do piekarnika i zapiec do miękkości.
Kaszę porcjować na talerze i zalewać zupą.