Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa z kaszą pęczak i ziemniakami
Najpierw należy ugotować wywar z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i odrobiną domowej przyprawy rosołowej.
Następnie koście lub mięso wyjąć i do wywaru dodać umyte oraz pokrojone grzyby, marchew, pietruszkę, ziemniaki i selera.
Na tym etapie wsypać pęczak.
Posiekaną cebulę podsmażyć na maśle i dołożyć do gotującej się zupy.
Całość gotować do momentu aż wszystkie składniki będą miękkie.
Na końcu do zupy wmieszać śmietanę, opcjonalnie posypać zieleniną oraz doprawić według smaku.
Następnie koście lub mięso wyjąć i do wywaru dodać umyte oraz pokrojone grzyby, marchew, pietruszkę, ziemniaki i selera.
Na tym etapie wsypać pęczak.
Posiekaną cebulę podsmażyć na maśle i dołożyć do gotującej się zupy.
Całość gotować do momentu aż wszystkie składniki będą miękkie.
Na końcu do zupy wmieszać śmietanę, opcjonalnie posypać zieleniną oraz doprawić według smaku.