Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa z maślaczków
Ziemniaki ,marchewkę i pietruszkę skrobiemy ,myjemy i kroimy w kostkę ,wkładamy do garnka ,dodajemy boczek gotowany wlewamy około 2 litry wody i gotujemy,dodając liśc laurowy ziele angielskie. Cebulę obieramy kroimy w kosteczkę ,grzyby lekko rozmarażamy i kroimy w grubą kostkę .Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy cebulę i grzyby i dusimy około 10 minut,gdyby zupa była gęsta dolać trochę wody,po tym czasie wkładamy do zupy podduszone grzyby i gotujemy do chwili aż ziemniaki będą miękkie,wrzucamy garsć drobnego makaronu,doprawiamy do smaku solą ,pogotować jeszcze 5 minut. Z mąki pszennej zrobić zawiesinę zagęscić zupę i zabielić śmietaną.
edytaha
2milutka
niestety na razie z mrożonych bo u nas grzybów niet:(((
edytaha
U mnie na razie też tylko mrożone, więc je oszczędzam :)