Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa z serem
Suszone grzyby leśne zamoczyć w wodzie i odstawić je na około 15 minut. Po upływie tego czasu grzyby suszone odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Por oczyścić i pokroić w nieduże paseczki. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojony por oraz cebulę. Marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki obrać i dobrze umyć, a następnie pokroić w niedużą kostkę. Pokrojone warzywa dodać do tych podsmażanych. W wodzie rozpuścić kostkę rosołową, a następnie dodać do tego pokrojone grzyby suszone. Gotować, aż grzyby będą miękkie, a potem dodać warzywa z patelni. Zupę doprawić do smaku pieprzem oraz solą i zagęścić śmietaną. Na koniec dodać do niej pokrojony w kostkę ser feta.