Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa z sezamem i kolendrą
Imbir obrać i utrzeć na tarce z drobnymi oczkami na pół łyzeczki.
W garnku rozgrzać oliwę z olejem sezamowym, wrzucić grzyby, cebulę, czosnek, por i marchew.
Potem dodać starty imbir, dwie łyżki sosu sojowego i bulion. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować 10 min.
Pod koniec gotowania dodać do zupy świeże kiełki, posiekaną kolendrę i uprażone ziarna sezamu białego.
Doprawić solą, pastą sambal oelek i pieprzem.
Nalewać i podawać z makaronem sojowym.
W garnku rozgrzać oliwę z olejem sezamowym, wrzucić grzyby, cebulę, czosnek, por i marchew.
Potem dodać starty imbir, dwie łyżki sosu sojowego i bulion. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować 10 min.
Pod koniec gotowania dodać do zupy świeże kiełki, posiekaną kolendrę i uprażone ziarna sezamu białego.
Doprawić solą, pastą sambal oelek i pieprzem.
Nalewać i podawać z makaronem sojowym.