AguchaZ

AguchaZ

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

taka sobie pikantna zupka dla tych co lubią ostre przeżycia

zupa gulaszowa

Składniki:

zupa gulaszowa

 

 

Sposób przygotowania:

zupa gulaszowa
Mięso kroimy w dość sporą kostkę i smażymy na oleju, gdy się usmaży przekładamy do brytfanny (jeśli nie mamy brytfanny może być garnek z dość grubym dnem aby mięso nie przywierało).W tym czasie w dużym garnku gotujemy wodę(ok.2 l) i wrzucamy do niej kostki bulionowe.Do mięsa dodajemy cebulę pokrojona w kostkę,dwa liście laurowe,pieczarki pokrojone w dość spore kawałki,trochę tymianku-przykrywamy aby się dusiło,po jakimś czasie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę(pamiętajmy o tym żeby najpierw dokładnie ją oczyścić, zwłaszcza chili) i dokładamy do duszącęgo się mięsa.Gdy warzywa i mięso są już miękkie dolewamy do garnka bulion. Przecier pomidorowy roztrzepujemy z łyżką mąki i niewielka ilością zupy i wlewamy to do zupy.Na koniec doprawiamy zupę sola ,pieprzem i słodką papryką.Śmietanę dodajemy do zupy gdy jest ona już w talerzach robiąc z niej na środku kleksa.Zupa wspaniale smakuje z chrupiącą świeżą bułeczką.