sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo syta zupa, robię ją na rodzinne spotkania

Zupa gulaszowa

Składniki:

Zupa gulaszowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa
Kości wieprzowe myjemy, oczyszczamy i wstawiamy w garnku z wodą. Dodajemy marchewkę , pietruszkę , seler i por. Gotujemy z tego wywar jak na rosół. Po ugotowaniu, odcedzamy i wlewamy do nowego garnka czysty wywar.
Pierś z kurczaka oczyszczamy, kroimy na drobną kostkę, mieszamy w przyprawie gyros i podsmażamy na gorącym tłuszczu. Gotowe, zarumienione mięso wrzucamy do wywaru. Kolejno obieramy cebulkę, kroimy i podsmażamy na tym samym tłuszczu.Gotową dodajemy do wywaru. Pieczarki obieramy, czyścimy, kroimy i podsmażamy i gotowe znów wrzucamy do wywaru. To samo robimy z papryką. Wszystkie warzywa ląduję w garnku z wywarem.Fasola czerwona z puszki najlepiej również idzie do garnka. Gotujemy zupę na małym ogniu, doprawiamy koncentratem pomidorowym, przyprawami. Zupa musi być gęsta od warzyw i mięsa wówczas jest najlepsze. Smacznego!