kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

oOooOOoo Zupa gulaszowa :)

Zupa gulaszowa

Składniki:

Zupa gulaszowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa
Mięso myjemy i kroimy w 2 cm kostkę. Obsypujemy czarnym pieprzem, solą i mąką. Smażymy na oleju. Przekładamy do garnka. Na tym samym tłuszczu smażymy kolejno pieczarki pokrojone na kawałki oraz cebulę i paprykę pokrojone w kostkę. Warzywa i tłuszcz dodajemy do mięsa. Wlewamy wodę, doprawiamy solą, pieprzem czarnym i cayenne. Dusimy do miękkości. Dodajemy białą fasolę wraz z zalewą, odrobinę cukru i koncentrat pomidorowy. Ponownie doprawiamy do smaku i chwilę gotujemy.