AlaPa9

AlaPa9

Kucharz
[Przepisów: 6]

Zupa gulaszowa

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Bardzo dobra zupa,na imieninach wszystkim smakowała...

Zupa gulaszowa

Składniki:

Zupa gulaszowa

 

  • 60 dag wołowiny
  • 2 łyżki smalcu
  • 2 cebule
  • czubata łyżka kminku
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 8 ziemniaków
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa
Wołowinę pokroić wieczorem w drobną kostkę i podsmażyć na smalcu dość mocno.Przełożyć do dużego garnka a na tym tłuszczu smażyć cebule.Wrzucic kminek,rozdrobiony czosnek, przecier,paprykę i chwilę dusić.Przełożyć do garnka,przyprawić, dodać około 1 l .wody i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.Dać w chłodne miejsce.Następnego dnia dać ziemniaki pokrojone jak mięso ,dolać wody,tyle aby nie była za gęsta i gotować do miękkości ziemniaki.Na koniec podprawić .Zupa musi być pikantna.