dommagda

dommagda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 42]

Zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wspaniała zupa na zimowe wieczory.

Zupa gulaszowa

Składniki:

Zupa gulaszowa

 

  • 40 dag. mięsa gulaszowego
  • 3 papryki czerwone
  • 3 cebule
  • 4 marchewki
  • 2 pomidory
  • sos pomidorowy lub myśliwski
  • przyprawa do gulaszu lub kebab-gyros
  • pieprz ziarnisty ziele angielskie
  • koncentrat pomidorowy
  • majeranek
  • papryka słodka
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa
Mięsko podsmażyć na patelni i przełożyć do garnka z gotującą się wodą.Wodę przyprawić listkiem laurowym,zielem angielskim,pieprzem ziarnistym.Jak już mięso będzie w miarę miękkie dodać pokrojone w kostkę warzywa i gotować do miękkości.Wsypać dużo przyprawy do gulaszu lub kebab-gyros,majeranek,słodka paprykę.Można dodać trochę keczupu czy koncentratu pomidorowego.Gotować aż mięsko będzie miękkie.Gdy zupa okaże się zbyt rzadka to można ją zagęścić dodając 2 łyżki sosu,np.pomidorowego lub myśliwskiego wymieszanego w szklance z niewielką ilością wody.