Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa
Mieso wolowe kroimy w srednia kostke i obsmazamy na patelni(pisalem dlaczego).Obsmazone mieso wrzucamy do garnka a na tej samej patelni smazymy cebule,az sie zeszkli.Po zeszkleniu cebuli dodajemy do garnaka i dusimy przez okolo 1,5 godziny. Dodajac w trakcie duszenia dwie lyzki papryki slodkiej oraz kostki bulionu wolewego lub cielecego. Po zniknieciu cebuli i po sprawdzeniu czy mieso wolowe jest miekkie,dodajemy ziemniaki pokrojone w srednia kostke oraz marchew pokrojona w slupki.Po uplywie 20 minut (gdy ziemniaki i marchew beda miekkie)dodajemy koncentrat pomidorowy,pieczarki pokrojone w plastry, papryke pokrojnona w kostke,dwie lyzki vegety solimy,pieprzymy i gotujemy okolo 15 minut do miekkiej papryki.gotowe pycha POLECAM ZDECYDOWANIE....
wedith1
Sarenka
dusia30
czarownica
misia53