Golden

Golden

Kucharz
[Przepisów: 15]

Zupa gulaszowa

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Powinien byc kociolek ale trudno w mieszkaniu rozpalac ognisko;)))Mozna rowniez uzyc garnka....

Zupa gulaszowa

Składniki:

Zupa gulaszowa

 

  • 1 kg miesa wolowego(na gulasz)
  • 2 marchewki
  • 3 cebule
  • 1/2 kg pieczarek
  • 5 duzych ziemniakow
  • dwa sloiczki koncentratu pomidorowego
  • 3 papryki(zolta,czerwona i zielona)
  • vegeta,sol,pieprz,slodka papryka
  • pieprz kajenski,dwie kostki cielece lub wolowe.

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa
Mieso wolowe kroimy w srednia kostke i obsmazamy na patelni(pisalem dlaczego).Obsmazone mieso wrzucamy do garnka a na tej samej patelni smazymy cebule,az sie zeszkli.Po zeszkleniu cebuli dodajemy do garnaka i dusimy przez okolo 1,5 godziny. Dodajac w trakcie duszenia dwie lyzki papryki slodkiej oraz kostki bulionu wolewego lub cielecego. Po zniknieciu cebuli i po sprawdzeniu czy mieso wolowe jest miekkie,dodajemy ziemniaki pokrojone w srednia kostke oraz marchew pokrojona w slupki.Po uplywie 20 minut (gdy ziemniaki i marchew beda miekkie)dodajemy koncentrat pomidorowy,pieczarki pokrojone w plastry, papryke pokrojnona w kostke,dwie lyzki vegety solimy,pieprzymy i gotujemy okolo 15 minut do miekkiej papryki.gotowe pycha POLECAM ZDECYDOWANIE....