p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ostra zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką

zupa gulaszowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

zupa gulaszowa

 

  • 25 dag mięso wieprzowe,
  • 25 dag mięso z indyka,
  • 25 dag pieczarki,
  • 2 papryki kolorowe,
  • 2 szt. kotka warzywna,
  • do smaku pieprz papryka,
  • 100 g koncentrat pomidorowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

zupa gulaszowa
Rozpuścić kostki warzywne w 1 litrze wody, dodać mięso pokrojone w kostkę, koncentrat pomidorowy i przyprawy, gotować do miękkości mięsa, następnie dodać paprykę oraz oczyszczone pieczarki pokrojone w plastry, gotować jeszcze ok. 10-15 minut. Ewentualnie jeszcze doprawić.
zupa gulaszowa
Etap 2