Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Zupa gulaszowa by Noruas

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczna zupa, bardzo mięsna czyli bardzo konkretna. Jak tylko spróbowałam bardzo przypadła mi do gustu.

Zupa gulaszowa by Noruas Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa gulaszowa by Noruas

 

  • 60 dag wołowiny
  • 20 dag przetopionej słoniny
  • 1 cebula
  • 1 główka czosnku
  • 1 papryka czerwona
  • 1/4 papryczki chili
  • pół szkl czarnej fasoli
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • 6 dużych ziemniaków
  • majeranek, pieprz, sól, papryka słodka

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa by Noruas
Do przetopionej słoniny wrzucamy umyte, osuszone, pokrojone w dużą kostkę mięso wołowe, dodajemy cebulę, na koniec przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i fasolkę. Podlewamy wodą i trzymamy na patelni aż mięso będzie prawie miękkie. Przelewamy do garnka na zupę,uzupełniamy wodą. Dodajemy pokrojone ziemniaki. Doprawiamy przyprawami. Gdy wszystko jest miękkie dodajemy koncentrat i trzymamy na ogniu jeszcze przez 5 minut.
Zupa gulaszowa by Noruas
Etap 1 podrumieniamy mięso wraz z cebulką
Zupa gulaszowa by Noruas
Etap 2 dodajemy do patelni paprykę pokrojoną w kostkę
Zupa gulaszowa by Noruas
Etap 3 dodajemy do patelni czarną fasolkę
Zupa gulaszowa by Noruas
Etap 4 przekładamy wszystko do garnka i dodajemy ziemniaki