magdalennab

magdalennab

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Zupa gulaszowa – kuchnia węgierska

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

kuchnia węgierska

Zupa gulaszowa – kuchnia węgierska

Składniki:

Zupa gulaszowa – kuchnia węgierska

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa – kuchnia węgierska
Drobno pokrojoną cebulę udusić na tłuszczu, dodać mieloną paprykę, roztarty ząbek czosnku i opłukane, pokrojone w kostkę mięso. Dusić pod przykryciem tak długo, aż sok z mięsa prawie się wygotuje: Wtedy dodać kminek, pokrojone w kostkę marchew i seler, pokrojoną w plasterki paprykę i pomidory, sól i zalać wszystko taką ilością wody, aby zawartość garnka była przykryta. Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i jeszcze raz dolać wody. Dusić pod przykryciem tak długo, aż mięso i ziemniaki będą zupełnie miękkie.