Sposób przygotowania:
Węgierska zupa gulaszowa 3
Mięso kroję w cienkie paseczki i podsmażam przez kilka minut na patelni. Cebule obieram i kroję w małą kostkę. Dodaję cebulę do mięsa na patelni i podsmażam razem. Mięso z cebulą przekładam do większego garnka. Oczyszczoną z nasion paprykę i obrane ze skórki pomidory kroję w kostkę i wrzucam do mięsa i cebuli. Całość doprawiam solą, pieprzem, obydwoma słodką i ostrą papryką oraz kminkiem. Na końcu dododaję koncentrat i dokładnie mieszam. Zalewam warzywa z mięsem wodą i gotuję, aż mięso będzie miękkie, około godzinę. Gdy mięso jest miękkie, do garnka wkładam ziemniaki pokrojone w kostkę i gotuję jeszcze aż będą miękkie. Zupę rozlewam na talerze i posypuję natką.