mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Węgierska zupa gulaszowa 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna, gęsta, sycąca zupa gulaszowa z mięsem i warzywami:)

Węgierska zupa gulaszowa 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Węgierska zupa gulaszowa 3

 

Sposób przygotowania:

Węgierska zupa gulaszowa 3
Mięso kroję w cienkie paseczki i podsmażam przez kilka minut na patelni. Cebule obieram i kroję w małą kostkę. Dodaję cebulę do mięsa na patelni i podsmażam razem. Mięso z cebulą przekładam do większego garnka. Oczyszczoną z nasion paprykę i obrane ze skórki pomidory kroję w kostkę i wrzucam do mięsa i cebuli. Całość doprawiam solą, pieprzem, obydwoma słodką i ostrą papryką oraz kminkiem. Na końcu dododaję koncentrat i dokładnie mieszam. Zalewam warzywa z mięsem wodą i gotuję, aż mięso będzie miękkie, około godzinę. Gdy mięso jest miękkie, do garnka wkładam ziemniaki pokrojone w kostkę i gotuję jeszcze aż będą miękkie. Zupę rozlewam na talerze i posypuję natką.
Węgierska zupa gulaszowa 3
Paprykę i ziemniaki kroję w kostkę, a mięso w paseczki
Węgierska zupa gulaszowa 3
W rondlu lub na patelni podsmażam mięso wieprzowe
Węgierska zupa gulaszowa 3
Do rondla wkładam warzywa, dodaję koncentrat i wodę
Węgierska zupa gulaszowa 3
Zupę wlewam na talerze i posypuję natką pietruszki