Sposób przygotowania:
Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves
W garnku. w którym będziemy gotować zupę roztapiamy smalec. Na smalcu podsmażamy pokrojoną cebulę, razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do garnka. Wszystko wymieszać i po ok 10 minutach dodać pokrojoną drobno paprykę, pomidory, oraz wszystkie przyprawy. Gotować tak kolejne 10 minut, od czasu do czasu mieszając, i dopiero teraz zalać całość bulionem. Gotować godzinę. Ziemniaki obrac i pokroić na kawałki po czym dodać do zupy. Doprawić solą i pieprzem i gotować kolejne 30 minut.
Konczi
zbysiowa
szpileczka
Trudno się z Tobą nie zgodzić ;-)
szpileczka
Polecam, zupa jest pyszna. Myślę, że szczególnie dobrze się sprawdzi w chłodne jesienne dni.