Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Zupa gulaszowa wg Konczi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszna zupa gulaszowa, sposób na obiad w chłodne jesienne dni

Zupa gulaszowa wg Konczi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa gulaszowa wg Konczi

 

  • 45 dag mięsa wieprzowego - w naszym przypadku karczek
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • nać selera
  • natka pietruszki
  • liść kapusty białej
  • kostka rosołowa
  • puszka pomidorów
  • 2 ziemniaki
  • papryka ostra
  • papryka słodka
  • sól
  • pieprz
  • magii

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa wg Konczi
Do garnka wkładamy włoszczyznę, zalewamy woda i gotujemy na małym ogniu, następnie dodajemy kostkę bulionową oraz pokrojone w kostkę ziemniaki, Pomidory należy zblenderować na gęsty mus. Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę karczek, dodając paprykę ostrą i słodką, kiedy mięso się zarumieni dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i wszystko podsmażamy aż cebulka się zarumieni, całość zalewamy 200mk wywaru i dodajemy zblenderowane pomidory - dusimy razem przez około 10 minut, następnie całość przelewamy do ugotowanego wywaru z ziemniakami i gotujemy razem przez następne 10 - 15 minut,. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i magii, smacznego
Zupa gulaszowa wg Konczi
Do garnka wkłądamy włoszczyznę i zalewamy wodą
Zupa gulaszowa wg Konczi
na patelni podsmażamy mięsko dodając cebulę
Zupa gulaszowa wg Konczi
zalewamy całość wywarem oraz zblenderowanymi pomidorami
Zupa gulaszowa wg Konczi
Kiedy mięsko będzie miękkawe dodajemy do wywaru i ziemniaków