Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa -6
Do garnka nalewamy ok 2 litrów wody, wrzucamy do niego kostki rosołowe. Mięso gulaszowe kroimy na małe kawałeczki, na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i wrzucamy mięso, mieszamy od czasu do czasu aby się nie przypaliła. Kiedy soki wyparują posypujemy mięsko zmieloną papryką słodką i dalej smażymy. Kiedy mięsko jest już fajnie podpieczone wrzucamy do garnka z bulionem. W tym czasie oczyszczamy paprykę z pestek,myjemy i kroimy w paski.Tak przygotowaną paprykę wrzucamy do garnka z bulionem. Pomidory parzymy i obieramy również kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Ziemniaki, obieramy i kroimy w kostkę, po umyciu również wrzucamy do garnka. Gotujemy ok 15 minut na małym ogniu.teraz przygotowujemy zacierki. Mąkę, jajko, sól i wodę mieszamy razem tak żeby wyszło nam jednolite, gładkie ciasto. Gdy jest gotowe odrywamy po małym kawałeczku i tworzymy małe kluseczki. Gdy będą gotowe wrzucamy do garnka i gotujemy wszystko razem, jeśli wyparowała woda z garnka możemy dolać wody przegotowanej tak żeby przypominała gęstą zupę. Teraz przygotowujemy zasmażkę. Mąkę mieszamy z papryką ostra i słodką, masło rozgrzewamy do stopienia na patelni i wsypujemy mąkę z papryką. 2 minutki smażymy i wlewamy do zupy i mocno mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem i magii. Smacznego.