goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Zupa gulaszowa z wołowiną i kalafiorem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa gulaszowa - w sam raz na zimowe obiady. Są pożywne i smaczne.

Zupa gulaszowa z wołowiną i kalafiorem

Składniki:

Zupa gulaszowa z wołowiną i kalafiorem

 

  • bulion 1 1/2 l
  • wołowina 40 dag
  • boczek wędzony 20 dag
  • kalafior 3/4 sztuka
  • marchew 2 sztuki
  • por 1 sztuka
  • cebula 1 sztuka
  • pietruszka 2 sztuki
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • czosnek 3 ząbki
  • majeranek 2 łyżeczki
  • maggi

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z wołowiną i kalafiorem
Wołowinę oczyszczamy, kroimy w kostkę, boczek w paski. Podsmażamy. Przekładamy do bulionu i gotujemy. Cebulę siekamy, por kroimy w pół talarki - całość podduszamy, dodajemy do mięsa. Następnie dodajemy warzywa pokrojone w kostkę. Na samym końcu do garnka wkładamy różyczki kalafiora, zgnieciony czosnek. Doprawiamy całość do smaku i zagotowujemy.