Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Zupa gulaszowa z zielonym groszkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa z mięsem i warzywami.

Zupa gulaszowa z zielonym groszkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa gulaszowa z zielonym groszkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z zielonym groszkiem
Mięso opłukać i pokroić w niewielką kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć mięso wraz z cebulą, gdy się zarumieni podlać je wodą i dodać pokrojone w kostkę papryki oraz zielony groszek. Doprawić solą i pieprzem, wrzucić listki laurowe oraz posypać ziołami prowansalskimi, tymiankiem, papryką słodką i ostrą. Wszystko dusić pod przykryciem i od czasu do czasu podlewać wodą. Gdy mięso jest prawie miękkie wszystko przełożyć do garnka, zalać wodą (ok. 1,5 litra) i zagotować. Śmietanę i mąkę rozrobić z dodatkiem wody i zagęścić zupę. Na koniec ponownie doprawić do smaku. Podawać samą lub z pieczywem.
Zupa gulaszowa z zielonym groszkiem
Do przesmażonego mięsa i cebuli dodać warzywa i przyprawy.