edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa z mrożonej fasolki szparagowej z ziemniakami i makaronem

Zupa jarzynowa

Składniki:

Zupa jarzynowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa
Marchew pietruszkę, pora i selera obrać, opłukać i pokroić w kosteczkę. Wrzucić do bulionu. Dodać ziele angielskie i listek. Fasolkę szparagową połamać na krótsze kawałki (ta cienka doskonale da się łamać bez rozmrażania), dodać do podgotowanych warzyw, ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gotować do miękkości warzyw. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ugotowanym al dente makaronem i kleksem kwaśnej śmietany.

Tagi:

makaron