zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

z.u.p.a j.a.r.z.y.n.o.w.a

zupa jarzynowa

Składniki:

zupa jarzynowa

 

Sposób przygotowania:

zupa jarzynowa
warzywa obieramy i dokładnie myjemy. Ziemniaki, marchew, seler, pietruszkę,kalarepę, kapustę i cebulę kroimy w kostkę, fasolkę szparagową w kawałki. w pora w plastry. Tak przygotowane warzywa gotujemy około 20minut w osolonej wodzie. Następnie dodajemy pokrojonego pomidora, kalafior i gotujemy jeszcze 15minut. Gdy warzywa będą miękkie zagęszczamy zupę zasmażką z masła i mąki pszennej, dodajemy do smaku kminek. Zdejmujemy garnek z ognia dodajemy śmietanę, mieszamy i posypujemy posiekanym koperkiem