eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1771]

Zupa jarzynowa Eli z fasolką szparagową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna wiosenna zupka jarzynowa z żółtej fasolki szparagowej z dodatkiem kalafiora,jarzyn i zieleniny.

Zupa jarzynowa Eli z fasolką szparagową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa jarzynowa Eli z fasolką szparagową

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa Eli z fasolką szparagową
Fasolkę umyć,odsączyć i usunąć końcówki. Fasolkę pokroić w skośne kawałki. Kalafior umyć,odsączyć i podzielić na różyczki. Liści kalafiora nie wyrzucać tylko pokroić. Głąb kalafiora pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać umyć i pokroić w kostkę. Warzywa obrać,umyć i pokroić w małą kostkę. Koperek i natkę pietruszki umyć,odsączyć i posiekać. Do garnka z czterema litrami wody włożyć umytą ćwiartkę kurczaka,dodać liście laurowe,ziele angielskie sól i zagotować. Do gotującego się wywaru dodać fasolkę liście i głąb kalafiora,jarzyny i pogotować 10 minut. Do zupy dodać ziemniaki,kalafior i gotować jeszcze 15 minut. Do zupy wsypywać kaszę manną,mieszając żeby nie porobiły się kluchy i gotować jeszcze minutę. Udko kurczaka wyjąć z zupy i obrać ze skóry i kości. Mięso pokroić i dodać do zupy. Do gotowej zupy dodać koperek i natkę pietruszki. Zupę doprawić maggi do smaku. Smacznego!
Zupa jarzynowa Eli z fasolką szparagową
Fasolkę umyć,odsączyć,usunąć końcówki i fasolę pokroić w skośne kawałki.
Zupa jarzynowa Eli z fasolką szparagową
Kalafior umyć,odsączyć i podzielić na różyczki.
Zupa jarzynowa Eli z fasolką szparagową
Marchew,pietruszkę,seler i głąb kalafiora pokroić w kostlę. Liście kalafiora poszatkować.
Zupa jarzynowa Eli z fasolką szparagową
Ziemniaki obrać umyć i pokroić w kostkę.