Sposób przygotowania:
Jarzynowa z fasolką i pulpetami
Składniki na pulpety bardzo dokładnie wyrobiłam w miseczce, uformowałam kulki wielkości orzecha włoskiego i ułożyłam je na desce. Ziemniaki obrałam, umyłam, pokroiłam w kostkę. fasolkę szparagową opłukałam, odcięłam końce i pokroiłam ją na krótsze kawałki. W rondlu zagotowałam wodę, wrzuciłam zamrożoną włoszczyznę, a po chwili – ziemniaki. Dołożyłam ziele angielskie i liść laurowy, lekko posoliłam. Po kilku minutach wrzuciłam do rondla pulpety (najwygodniej zdejmować je z deski moczoną w rondlu metalową łyżką), a po chwili, kiedy tylko zbielały, dołożyłam fasolkę szparagową. Gotowałam na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Pod koniec doprawiłam zupę do smaku jeszcze solą, pieprzem i koperkiem.
zbysiowa
edytaha
Dzięki Madziu :)