edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Jarzynowa z fasolką szparagową

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bezmięsna zupka z włoszczyzną przesmażoną na maśle

Jarzynowa z fasolką szparagową Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jarzynowa z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Jarzynowa z fasolką szparagową
Marchew, pietruszkę i seler obrałam, opłukałam i starłam na tarce o dużych oczkach. Pora opłukałam, pokroiłam w kosteczkę. Ziemniaki obrałam, opłukałam, pokroiłam w równą kostkę. Końce fasoli odcięłam, pokroiłam ja w krótsze kawałki i opłukałam. W rondlu rozgrzałam masło, wrzuciłam starte warzywa i powoli smażyłam dopóki nie zwiotczały, pod koniec dołożyłam pora. Zalałam 1,5 litra wrzącej wody, dodałam ziele angielskie, liść laurowy, pokrojone ziemniaki, fasolkę szparagową, suszoną włoszczyznę i lubczyk. Lekko posoliłam. Gotowałam na wolniutkim ogniu do miękkości warzyw. Śmietanę zahartowałam kilkoma łyżkami gorącej zupy i wlałam do garnka. Dodałam posiekany koperek i doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Jarzynowa z fasolką szparagową
Dodałam ziemniaki i fasolkę szparagową...