Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa na króliku
Kawałki mięsa zalać zimną wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie i sól do smaku. Na wolnym ogniu ugotować wywar, mięso wyjąć. Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w ćwierć lub półplasterki. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Brokuła opłukać podzielić na różyczki. Kapustę pokroić w paski. Włoszczyznę i ziemniaki zalać przecedzonym wywarem, gotować aż zaczną mięknąć. Dodać różyczki brokuła i kapustę. Gotować do miękkości warzyw, dodać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
zbysiowa
Nina W.
edytaha
Dziękuję Madziu, rzeczywiście dietetycznie :)
edytaha
Dziękuję :) Mięso królika jest bardzo chude, więc zupa na nim jest delikatna :)
Netka
jaNina
edytaha