WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Zupa jarzynowa na maśle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa mocno jarzynowa z dużą ilością warzyw zielonych, a małą ilością płynu. Ugotowana bez mięsa na samym maśle, zabielona śmietaną i serkiem topionym.

Zupa jarzynowa na maśle Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa jarzynowa na maśle

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa na maśle

ETAP 1:

Warzywa obrać i umyć. Marchewki, pietruszkę, selera i ziemniaki zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę, brukselki i pora drobno pokroić. Warzywa przesmażyć w garnku na maśle. Wlać tyle wody aby zakryć warzywa.

Dodać majeranek, natkę pietruszki i koperku. Włożyć przyprawy. Zagotować. Gotować około 30 minut. Dodać serek topiony i śmietanę.

Gotować aż serek się rozpuści. Podawać na ciepło.

Zupa jarzynowa na maśle
Zupa jarzynowa po ugotowaniu w dużym garnku
Zupa jarzynowa na maśle
Serek topiony i śmietana dodane do zupy w garnku
Zupa jarzynowa na maśle
Woda i przyprawy dodane do przesmazonych warzyw
Zupa jarzynowa na maśle
Pokrojone warzywa w trakcie smażenia na maśle w garnku