Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa na wędzonym kurczaku
Warzywa tj. ziemniaki, marchew ( jeśli jest świeża) oraz pietruszkę i seler obieramy, dokładnie myjemy i osuszamy. Brukselkę pozbawiamy zewnętrznych liści, myjemy.
Nóżki z kurczaka obieramy z mięsa i kroimy w mniejsze kawałki.
Ziemniaki kroimy w średniej wielkości kawałki. Marchew jeśli jest świeża tniemy w plasterki. Seler oraz pietruszkę kroimy w niewielką kostkę.
Do garnka wrzucamy wszystkie pokrojone warzywa oraz fasolkę, porę i brukselkę. Dodajemy pozbawione kości mięso.
Całość zalewamy wodą doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem dodajemy liść laurowy i angielskie ziele. Stawiamy na gazie i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania do zupy dodajemy masło. Gdy warzywa zmiękną podajemy.
Nóżki z kurczaka obieramy z mięsa i kroimy w mniejsze kawałki.
Ziemniaki kroimy w średniej wielkości kawałki. Marchew jeśli jest świeża tniemy w plasterki. Seler oraz pietruszkę kroimy w niewielką kostkę.
Do garnka wrzucamy wszystkie pokrojone warzywa oraz fasolkę, porę i brukselkę. Dodajemy pozbawione kości mięso.
Całość zalewamy wodą doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem dodajemy liść laurowy i angielskie ziele. Stawiamy na gazie i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania do zupy dodajemy masło. Gdy warzywa zmiękną podajemy.
Netka
misia5
Nam bardzo smakuje :)