dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Zupa jarzynowa z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo prosta w przygotowaniu

Zupa jarzynowa z fasolką szparagową

Składniki:

Zupa jarzynowa z fasolką szparagową

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z fasolką szparagową
Marchew obieramy, myjemy i kroimy w zapałkę.
Selera obieramy, myjemy i kroimy w zapałkę.
Przekładamy do garnka.
Fasolkę myjemy, obcinamy końce i kroimy w kawałki.
Przekładamy do garnka.
Do garnka dodajemy także kasze i przyprawy (sól, pieprz, ziele angielskie, liśc laurowy), zalewamy woda i gotujemy 20 min.
Zabielamy śmietaną (najpierw hartując ją niewielką ilością zupy)..
Doprawiamy do smaku.
Podajemy z natka pietruszki.