Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa z fasolką szparagową
Marchew obieramy, myjemy i kroimy w zapałkę.
Selera obieramy, myjemy i kroimy w zapałkę.
Przekładamy do garnka.
Fasolkę myjemy, obcinamy końce i kroimy w kawałki.
Przekładamy do garnka.
Do garnka dodajemy także kasze i przyprawy (sól, pieprz, ziele angielskie, liśc laurowy), zalewamy woda i gotujemy 20 min.
Zabielamy śmietaną (najpierw hartując ją niewielką ilością zupy)..
Doprawiamy do smaku.
Podajemy z natka pietruszki.
Selera obieramy, myjemy i kroimy w zapałkę.
Przekładamy do garnka.
Fasolkę myjemy, obcinamy końce i kroimy w kawałki.
Przekładamy do garnka.
Do garnka dodajemy także kasze i przyprawy (sól, pieprz, ziele angielskie, liśc laurowy), zalewamy woda i gotujemy 20 min.
Zabielamy śmietaną (najpierw hartując ją niewielką ilością zupy)..
Doprawiamy do smaku.
Podajemy z natka pietruszki.