Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa z jaglankąETAP 1:
Kaszę jaglaną wsypuję do garnka , prażyę na sucho aż zacznie uwalniać swój aromat, dzieki tej czynnosci pozbędziemy sie charakterystycznej goryczki, zestawiam z ognia studzę
ETAP 2:
Ziemniaki i włoszczyznę obieram, kroję w grubszą w kostkę,
mięso myję , wkładam do garnka , dodaję mrożoną brukselkę oraz pozostałe jarzyny, zalewam wodą, dodaję liście laurowe i ziele angielskie, doprowadzam do wrzenia,
ETAP 3:
nastepnie wsypuję kaszę i gotuję na wolnym ogniu aż warzywa i kasza będą miękkie, doprawiam w trakcie jarzynką lub solą do smaku, dodaję cząber,
ETAP 4:
pod koniec gotowania zabielam zupę słodką śmietanką,
podaję gorącą.
misia5
Magdalena88