Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa z kalafiorem i fasolką
Fasolkę kroimy na 3-4cm kawałki, kalafior dzielimy na małe różyczki, marchew obieramy kroimy w krążki.
Doprowadzamy do wrzenia bulion, dodajemy marchew, fasolkę szparagową, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, gotujemy 2-3 minutki, następnie dodajemy ryż, gotujemy kolejne 3 minuty, a na koniec wrzucamy różyczki kalafiora i gotujemy do miękkości warzyw i ryżu.
Zupę zabielamy mlekiem, dodajemy połowę posiekanego koperku (resztę przed podaniem)
Doprowadzamy do wrzenia bulion, dodajemy marchew, fasolkę szparagową, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, gotujemy 2-3 minutki, następnie dodajemy ryż, gotujemy kolejne 3 minuty, a na koniec wrzucamy różyczki kalafiora i gotujemy do miękkości warzyw i ryżu.
Zupę zabielamy mlekiem, dodajemy połowę posiekanego koperku (resztę przed podaniem)