czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Zupa jarzynowa z kurkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa idealna jako rozgrzewka na jesienną pluchę.

Zupa jarzynowa z kurkami

Składniki:

Zupa jarzynowa z kurkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z kurkami
Mięso umyć, zalać wodą, zagotować. Cebule posiekać, kurki oczyścić, większe pokroić. Wraz z cebulą podsmażyć na maśle. Dodać do wywaru. Warzywa (prócz pomidorów) obrać, pokroić w kostkę, a pora w plasterki. Dodać do gotującego się mięsa i gotować do miękkości, około 40 min na małym ogniu. Na koniec dodać pokrojone w kostkę pomidory. Gotować jeszcze 5 min. Doprawić do smaku przyprawami.